Сердюк, Марина ЄгорівнаБайбєрова, Світлана СергіївнаГапріндашвілі, Нона АрчилівнаСухаренко, Олена Іванівна2017-10-172017-10-172017Вплив обробки антиоксидантними композиціями на вихід стандартної плодової продукції після холодильного зберігання / М. Є. Сердюк [та ін.] // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Сер. : Нові рішення в сучасних технологіях = Bulletin of National Technical University "KhPI" : coll. of sci. papers. Ser. : New solutions in modern technologies. – Харків : НТУ "ХПІ", 2017. – № 23 (1245). – С. 176-181.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32001Дослідження присвячені пошуку нових ефективних антиоксидантних композицій для обробки плодів перед зберіганням. Проведеними дослідженнями встановлено, що обробка антиоксидантними композиціями сприяє підвищенню виходу стандартної продукції на 4…10%, зменшенню кількості технічного браку та абсолютного відходу в 1,2…17,5 рази при подовженні терміну зберігання в середньому на 13…70 діб залежно від варіанту обробки, виду та сорту плодів. Найбільший позитивний ефект зафіксований при обробці антиоксидантною композицією на основі іонолу, диметилсульфоксиду та лецитину.Researches are dedicated to the search of new effective antioxidant compositions for processing fruits before. The purpose of the research was in the scientific substantiation of the affects of the antioxidant composition on the exit of standard fruits after refrigeration storage. Fruits of apple varieties dared, Golden Delicious, Reinette Simirenko, flora, fruits pear varieties Conference, Victor, cure, Izyuminka of Crimea and plum fruit varieties cornflower, Stanley Uhorka Italian were selected for researches. The processing with antioxidant compositions was made in storage by imprisoning them into the working solution prepaired in advance.ukстандартна продукціяорганолептична оцінкаіонолдиметилсульфоксидлецитинаскорбінова кислотарутинstandard productsorganoleptic evaluationionolВплив обробки антиоксидантними композиціями на вихід стандартної плодової продукції після холодильного зберіганняThe effect of treatment wiih antioxidant compositionon on the number of standard fruits after the coid storageArticle10.20998/2413-4295.2017.23.28