Дослідження деяких азотовмісних інгібіторів корозії - Мельник, Анатолій Павлович; Олійник, М. В.; Крамарев, С. О.; Матвєєва, Тетяна Вікторівна (НТУ "ХПІ", 2009)
Проведено випробування нових азотовмісних інгібіторів корозії, отриманих за реакцією амідування натуральної сировини амінами, у мінералізованому середовищі, яке моделює підтоварну воду Охтирського НГПУ. Визначено швидкості корозії сталевих пластин масометричним методом на карусельній установці, за якими оцінено захисний ефект.

The tests of new nitrogen-containing corrosion inhibitors, that produced by amidation reaction of natural raw materials by amines have been carried out in mineralized medium that models the under-product water of Okhtyrka OGPA. The corrosion rate of steel plates has been determined by massmetric method on carrousel equipment according ones the protective effect has been evaluated.
Keywords: агресивні агенти; адсорбційні властивості; підтоварна вода; водна фаза