Моделювання факторів комерціалізації технологій - Євсєєв, Андрій Сергійович (Хмельницький національний університет, 2025)
В доповіді розглянуто питання розробки та апробації моделі, яка дозволяє ідентифікувати ключові фактори впливу на процес комерціалізації технологій, визначити їх вагомість та взаємозв’язок. У роботі використано міждисциплінарний підхід, що поєднує методи економетричного моделювання, експертного оцінювання та аналізу інноваційних ланцюгів створення вартості. Це дозволяє не лише глибше зрозуміти природу комерціалізаційних процесів, але й сформувати практичні рекомендації для учасників інноваційної екосистеми — наукових установ, бізнесу, венчурних інвесторів та урядових структур.
Keywords: інтелектуальна власність; комерціалізація; моделювання; фактори; оцінка; ефективність; інновації