Оцінка конкурентоспроможності підприємства та фактори її підвищення - Кобєлєв, Валерій Миколайович; Болтенко, Вікторія Ігорівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті розглядаються способи оцінки та фактори підвищення конкурентоспроможності підприємств в сучасних економічних умовах. Наголошується, що стійке зростання конкурентоспроможності компаній може бути забезпечено тільки за умови довгострокового, безперервного і поступального вдосконалення всіх детермінант функціонування підприємств. Своєчасне дослідження стану системи конкурентних переваг дозволяє виявити резерви підвищення конкурентоспроможності підприємств. Своєчасне регулювання, оцінка та розробка заходів щодо підвищення конкурентоспроможності підприємства є запорукою його успішного функціонування та фінансової стійкості в майбутньому.
Competitiveness of enterprises and ways of its improvement
Keywords: кон'юнктура; ринок; маркетинг; витрати; продукція; environment; market; marketing; costs