До 125-річчя НТУ "ХПІ". Розвиток теоретичних основ синтезу геометрії та моделювання втомної міцності нових зубчастих зачеплень в університеті - Ткачук, Микола Анатолійович; Устиненко, Олександр Віталійович; Протасов, Роман Васильович; Ткачук, Микола Миколайович (НТУ "ХПІ", 2010)
В работе описаны исследования в области синтеза геометрии и анализа напряженно-деформированного состояния новых зубчатых передач. Показаны направления дальнейших исследований.

In article researches in the field of geometry synthesis and the analysis of new gears stress-strain state are described. Directions of the further researches are shown.
Keywords: метод скінченних елементів; МСЕ; моделювання втомних руйнувань; допустимі напруження; напружено-деформований стан; НДС