Порівняння хмарних та туманних обчислень для інтернета речей - Петровська, Інна Юріївна; Кучук, Георгій Анатолійович; Ткачов, Віталій Миколайович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Мета доповіді – виділити основну різницю між хмарними та туманними технологіями при застосуванні їх до Інтернету речей. Зазначено, що туман діє як посередник між центрами обробки даних та апаратних засобів, і, отже, він ближчий до кінцевих користувачів. Якщо немає шару туману, хмара безпосередньо пов'язується з пристроями, що займає багато часу. При туманних обчисленнях час затримки – низький, при хмарних обчисленнях – високий.
Keywords: інформаційні технології; хмарні технології; туманні технології; передача інформації; обробка даних