Дослідження термінологічної бази цифрової економіки - Масалаб, Олександр Васильович; Ткачова, Надія Петрівна (Спілка автоматизаторів бізнесу, 2025)
Дослідження термінологічної бази цифрової економіки є ключовим етапом для формування зрозумілих та уніфікованих підходів у сфері цифрових технологій, що сприятиме гармонізації міжнародного співробітництва. У доповіді розглянуто основні принципи дослідження термінологічної бази цифрової економіки. Описано важливість уніфікації термінології для забезпечення ефективної комунікації між науковими, правовими та бізнес-середовищами. Визначено методологічні підходи до дослідження: збір, систематизація та аналіз термінів. Представлено структуру глосарію та основні етапи його формування. Зроблено висновки про необхідність постійного оновлення термінологічної бази через швидкий розвиток технологій
Keywords: інформаційні технології; термінологія; розвиток; економіка; потреби; підприємства