Співвідношення суспільства і людини в контексті суспільної психології Степана Балея - Малецький, В. Г. (НТУ "ХПІ", 2008)
Досліджуючи соціально-філософські погляди С. Балея, автор статті аналізує підхід ученого до проблеми співвідношення суспільства і людини в контексті суспільної психології, етапи становлення якої, в якості окремої галузі знань, він відобразив у своїй фундаментальній праці.

On researching S. Baley`s social-philosophical views, the author of the article analyses the method of approach to the problem of correlation of an society and a man in the context of the social psychology, that stages of becoming about, he reflected in his fundamental work.
Keywords: фундаментальна праця; гуманістичні ідеї; філософська думка; соціум; Балея С.; суспільне життя