Особливості визнання інвестиційної нерухомості - Стригуль, Лариса Станіславівна; Антоненко, Яна Сергіївна; Стригуль, Антон Андрійович (My University, 2020)
В зарубіжній обліковій практиці звичайною справою є інвестування грошових коштів в акції та облігації, які приносять дохід у вигляді приросту вартості і виплачуваних дивідендів або відсотків. Нерухомість і земля так само, як акції та облігації, можуть приносити дохід у вигляді приросту власної вартості і у вигляді надходжень від здачі в операційну оренду. Особливе призначення будівель (споруд) і землі в цьому випадку вимагає спеціального, на відміну від інших основних засобів, підходи до обліку та відображенню у фінансовій звітності.
Keywords: інвестування; грошові потоки; дохід; фінансова звітність; бухгалтерський облік