Синергія управління та бізнес-аналізу в підготовці ІТ-фахівців: методологічний аспект - Главчев, Максим Ігорович; Главчева, Юлія Миколаївна; Главчев, Дмитро Максимович; Главчева, Дарія Максимівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Здійснено аналіз методичних засад компоненту "Управління та бізнес аналіз ІТ-проєктів" для спеціальності "Комп'ютерна інженерія". Обґрунтовано необхідність інтеграції компетенцій проєктного менеджменту та бізнес-аналізу для реалізації програмно-апаратних систем. Розглянуто еволюцію управлінських парадигм у контексті підготовки фахівців. Іл.: 5. Бібліогр.:12 назв.

The analysis of the methodological foundations of the educational component "IT Project Management and Business Analysis" for the "Computer Engineering" specialty is carried out. The necessity of integrating project management and business analysis competencies for the implementation of software-hardware systems is substantiated. The evolution of management paradigms in the context of specialists' training is examined. Figs.: 5. Refs.: 12 items.
Synergy of Management and Business Analysis in IT Specialists Training: Methodological Aspect
Keywords: управління ІТ-проєктів; проєктний менеджмент; бізнес-аналіз; програмно-апаратні системи; управлінські парадигми; підготовка фахівців; IT project management; project management; business analysis; software-hardware systems; management paradigms; specialists training