Нейронні мережі: від найпростіших моделей біологічних систем до систем штучного інтелекту - Дмитрієнко, Валерій Дмитрович; Леонов, Сергій Юрійович; Заковоротний, Олександр Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У посібнику викладено основи архітектур та принципи роботи, що найчастіше застосовуються при вирішенні різних завдань нейронних мереж: перцептронів, мереж Хопфілда, Хеммінга, Кохонена, адаптивної резонансної теорії, асоціативної пам'яті тощо. Текст супроводжується великою кількістю прикладів. Посібник розрахований на студентів, викладачів та фахівців у галузі обчислювальної техніки, а також наукових та практичних працівників, які займаються вирішенням завдань прогнозування, розпізнавання образів та управління
Keywords: навчальний посібник; нейронні мережі; біологічні системи; системи штучного інтелекту; штучні нейронні мережі; моделі нейронних мереж