Управління та бізнес-аналіз ІТ-проєктів - Главчев, Максим Ігорович; Главчев, Дмитро Максимович; Баленко, Олексій Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
У навчальному посібнику розглянуто ключові теоретичні та практичні аспекти з управління та бізнес-аналізу в ІТ-проєктах. Розкрито повний життєвий цикл проєкту: від ініціації та створення техніко-економічного обґрунтування до збору вимог за допомогою User Stories, управління командою, ризиками та змінами. Наводяться всі необхідні терміни та сучасні підходи. Посібник містить практичні завдання для кожної теми, детальні пояснення та шаблони звітів. Виклад матеріалу побудований навколо наскрізного проєкту, що дозволяє застосовувати знання на практиці. Призначено для студентів спеціальності «Комп’ютерна інженерія» та інших спеціальностей галузі «Інформаційні технології» за дисципліною «Управління та бізнес-аналіз ІТ-проєктів», а також може бути корисним при курсовому та дипломному проєктуванні та для студентів ІТ-галузі.
Keywords: навчально-методичний посібник; бізнес; бізнес-аналіз; ІТ-проєкти; ІТ технології; комп‘ютерна інженерія