Спосіб ключового хешування теоретично доведеної стійкості - Стасєв, Юрій Володимирович; Кузнецов, Олександр Олександрович; Євсеєв, Сергій Петрович; Чевардін, Владислав Євгенович; Малахов, Сергій Віталійович; Гришко, Артур Віталійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2006)
Спосіб ключового хешування теоретично доведеної стійкості, який полягає в тому, що інформаційні дані М подаються у вигляді послідовності М={m1,m2,...,mt}, ключові дані К подаються у вигляді великого секретного числа k, а хешування інформаційних даних виконується за допомогою пристрою множення елементів mi інформаційної послідовності М та елементів ключової послідовності К за ітеративним правилом піднесення до степеня за модулем великого простого числа p, який відрізняється тим, що ключові дані використовуються як степінь ступеня в ітераційному правилі хешування, а задача зламу ключа хешування зводиться до обчислення дискретного логарифма в простому полі.
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; автентичність даних; цілісність даних; злам ключа хешування