Використання процесу термічної деструкції нафтовмісних відходів - Знак, Юрій Зеновійович; Червінський, Тарас Ігорович; Копач, Андрій Миколайович; Гринишин, Олег Богданович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У роботі описано результати вивчення процесу термічної деструкції двох типів нафтовмісних відходів – нафтошламів, утворених на нафтових промислах та відпрацьованої мінеральної моторної оливи. Вивчено склад та властивості рідкого продукту, утвореного внаслідок термічного розкладу цих відходів. Встановлено принципову можливість використання методу термічної деструкції для переробки нафтовмісних відходів з метою одержання компонентів моторних палив.
Keywords: переробка нафти; відпрацьовані оливи; регенерація; утилізація; світлі нафтові фракції; технологія речовин; виробництво моторних палив