Контактна взаємодія елементів розділових штампів: моделі, закономірності, критерії проектних рішень - Іщенко, О. А.; Ткачук, Микола Анатолійович; Грабовський, Андрій Володимирович; Ткачук, Микола Миколайович; Скрипченко, Наталя Борисівна; Мерецька, К. О. (НТУ "ХПІ", 2018)
Для дослідження напружено-деформованого стану елементів штампової оснастки розроблена комплексна математична модель, яка дає можливість враховувати множинну контактну взаємодію елементів досліджуваних технологічних систем. Крім того, у цю модель інтегрована технологія параметричного моделювання, що дає можливість розв'язувати задачі синтезу на основі більш достовірних нелінійних задач аналізу. За результатами чисельних досліджень напружено-деформованого стану елементів штампів установлені уточнені залежності їхніх міцнісних і жорсткісних характеристик від проектно-технологічних параметрів.

To study the stress-strain state of the elements of the die tooling, a complex mathematical model has been developed that makes it possible to take into account the multiple contact interaction of the elements of the technological systems under study. In addition, the technology of parametric modeling is integrated into this model, which allows solving synthesis problems on the basis of more reliable non-linear analysis problems. Based on the results of numerous studies of the stress-strain state of the elements of dies, the exact dependences of their strength an d stiffness characteristics on the design parameters have been established.
Contact interaction of elements separate stamps: models, legislation, criteria of design solutions
Keywords: листоштампувальне виробництво; елементи штампової оснастки; напружено-деформований стан; міцність; листовий матеріал; вирубка-пробивання