Чисельні дослідження термодеформування електроприводних тіл при дії електромагнітного поля - Лавінський, Денис Володимирович; Морачковський, Олег Костянтинович; Конкін, Валерій Миколайович; Конкін, Станіслав Валерійович (ООО "Логика+", 2020)
В роботі наведено варіаційну постановку задачі аналізу розповсюдження електромагнітного поля, нестаціонарного температурного поля та нелінійного деформування систем електропровідних тіл. Аналіз розповсюдження електромагнітного поля зводиться до відшукування просторово-часового розподілення векторного магнітного та скалярного електричного потенціалів. В якості чисельного метода розв’язання використовується метод скінчених елементів. Одержані у загальному вигляді системи алгебраїчних рівнянь для визначення вузлових значень векторного магнітного потенціалу, температури та переміщень.

The paper presents a variational formulation of the problem of analysis of electromagnetic field propagation, non-stationary (transient) temperature field and nonlinear deformation of systems of electrically conductive bodies. The analysis of the propagation of the electromagnetic field is reduced to finding the spatio-temporal distribution of vector magnetic and scalar electric potentials. The finite element method is used as a numerical solution method. A system of algebraic equations for determining the nodal values of the vector magnetic potential, temperature and displacements is obtained in general.
Numerical investigations of thermodeformation of electroconductive bodies under the action of the electromagnetic field
Keywords: нелінійне деформування; електромагнітне поле; температурне поле; метод скінчених елементів; векторний магнітний потенціал; nonlinear deformation; electromagnetic field; temperature field; finite element method; vector magnetic potential