Особливості податкового стимулювання впровадження високих технологій - Гаврись, Ольга Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2010)
Проаналізовано норми законодавства, що стосуються механізмів пільгового оподаткування та підтримки суб'єктів інноваційної діяльності в Україні та країнах, що належать до інноваційних лідерів. Запропоновано рекомендації щодо вдосконалення податкового законодавства у відповідній сфері.

The norms of legislation, which touch the mechanisms of favourable tax treatment and support of subjects of innovative activity in Ukraine and countries which belong to the innovative leaders, are analysed. The recommendations for improvement of tax legislation in the field are offered.
Keywords: інноваційна діяльність; оподаткування; науковий потенціал України; податкова система України; економічний розвиток