Дослідження характеристик розсіювання енергії коливань в базових деталях верстатів з синтеграну - Тонконогий, В. М.; Голофєєва, М. О.; Балан, В. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
В статті розглядаються питання визначення демпфуючої спроможності виробів із синтеграну із закладними. Проведені дослідження залежності характеристик розсіювання механічної енергії від конструкцій закладних деталей та способу їх заділки.

In the article the determination of the damping capacity of products from sintegran with mortgages deals. The dependence of the characteristics mechanical energy dissipation on the design of embedded parts and the way they seal are investigated.
Keywords: композиційні матеріали; технологічність; демпфуюча спроможність; закладні деталі; способи закладення; навантаження