Рентген-ендобіліарні втручання у лікуванні стриктур біліодигестивних анастомозів - Авдосьєв, Ю. В.; Сочнєва, Анастасія Львівна (ДУ "Інститут загальної та невідкладної хірургії імені В. Т. Зайцева НАМН України", 2019)
У даному повідомлені представлені результати використання лікування 7 хворих зі стриктурами біліодигестивних анастомозів (БДА) за допомогою рентген-ендобіліарних втручань. Останні дозволяють не тільки встановити правильний діагноз але розв’язати механічну жовтяницю мініінвазивним шляхом.

This report presents the results of the use of treatment for 7 patients with strictures of biliodigestive anastomosis with the help of X-rays-endobiliary interventions. The last one allow not only to establish the correct diagnosis but also to solve mechanical jaun-dice in a minimally invasive way.
X-rays-endobiliary interventions in the treatment of strictures of biliodigestive anastomosis
Keywords: стриктури біліодигестивних анастомозів; механічна жовтяниця; рентген-ендобіліарні втручання; strictures of biliodigestive anastomosis; mechanical jaun-dice; x-rays-endobiliary interventions