Генезис винахідництва - Грицаєнко, Володимир Іванович (НТУ "ХПІ", 2012)
Приведено генезис винахідництва від Середньовіччя до сьогодення та прикладів винаходів інженерної кафедри. Стоїть завдання перед вченим: велику кількість фактів, явищ в будь-якій області знань слід упакувати в загально зрозумілі закони, алгоритми або формули.

Genesis of invention from the Middle Ages up to the present is described in the article. There is a great problem for scientists concerning necessity of “packing” great variety of facts and phenomena in the field of knowledge into natural laws, algorithms or formulas.
Genesis of invention
Keywords: еволюція; знання; інновації; геніальність; закономірність; інтелект; відбір природній; теорія спадковості; хромосоми; спіраль ДНК; таблиця Менделєєва; IQ; reflex; aim