Методичні вказівки до лабораторної роботи "Обробка бінарних файлів з використанням стандартних засобів мови Сі" - Безменов, Микола Іванович; Безменова, Ольга Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2014)
На відміну від текстових файлів, де дані зберігаються у вигляді рядків різної довжини, бінарні файли характерні тим, що вони сприймаються як послідовність байт, яку можна довільно інтерпретувати в залежності від потреби. У такі файли можна записувати дані будь яких типів, але всі дані повинні мати той самий тип або в кожний момент, коли здійснюється читання елементу даних з файлу, треба знати, у якому типі цей елемент даних записувався у файл. Якщо у файл записувалися дані одного типу, то легко реалізується прямий доступ до кожного елементу даних. Метою даної лабораторної роботи є освоєння методики використання бінарних файлів у програмах, написаних мовою Сі.
Keywords: методичні вказівки; лабораторні роботи; програмування; алгоритмічні мови; мови Сі; обробка бінарних файлів