Пристрій для контролю використання вогнепальної зброї - Омаров, Мурад Анвер огли; Цехмістро, Роман Іванович; Шаповалов, Сергій Вікторович; Козуб, Павло Анатолійович (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2023)
Пристрій для контролю використання вогнепальної зброї складається з навігаційного блока і приймально-передавального блока. Додатково пристрій містить мікроконтролер, який з'єднано з виходом навігаційного блока та входом приймально-передавального блока, основним призначенням якого є координація роботи як навігаційного, так і приймально-передавального блоків під час використання вогнепальної зброї, також додатково введено в ствольну коробку вогнепальної зброї блок перетворювання механічної енергії віддачі затвору в електричну, вихід якого з'єднано зі входом блока накопичення електричної енергії, який забезпечує живлення та функціонування пристрою в цілому. Живлення всього пристрою може бути як додаткове, так і резервне.
Keywords: патент; корисна модель; вогнепальна зброя; електрична енергія; мікроконтролери; звукові хвилі