Забезпечення якості викладання української літератури шляхом формування професійної компетентності вчителя - Коновалова, Вікторія Борисівна; Лузан, Л. О. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розкрито сутність поняття освіта, „компетентність”, "компетенція", "літературна компетентність". Подано модель літературно компетентної людини та запропоновано шляхи формування полікультурної компетентності учнів

The concepts of education, competence, literary competence have been revealed in this article. The literary model of a competent person and the ways of forming a multi-cultural competence of pupils are presented
Providing of Ukrainian literature effective teaching by taechers' competence improving
Keywords: компетенція; літературно компетентна людина; професійна майстерність учителя; розвиток особистості