Карбонизация аммонизированного рассола в производстве кальцинированной соды - Фрумин, В. М.; Бухкало, Светлана Ивановна; Томенко, В. М. (НТУ "ХПИ", 2006)
В статті обговорюються особливості процесів кристалізації кальцинованої соди в абсорбційній зоні карбонізаційної колони. Визначені основи для регулювання процесів карбонізації та конструкції контактних елементів які забезпечують збільшення середнього розміру кристалів та їх кращі якості.

The article discusses the peculiarities of sodium hydrocarbonate crystallization in absorption area of carbonation column. The foundations determined for carbonation process regulation and design of contact element that ensure increased average crystal size and its better quality
Keywords: процесс кристаллизации; гидрокарбонат натрия; карбонизационная колонна; абсорбционная зона; фильтрация