Аналіз стану та проблем розвитку командної взаємодії, лідерства та самозарадності у системі допризовної підготовки України - Тищенко, М. В.; Цимбалюк, Ж. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Актуальність дослідження зумовлена необхідністю підвищення ефективності допризовної підготовки молоді в Україні для забезпечення національної безпеки. Аналіз існуючих підходів до розвитку командної взаємодії, лідерства та самозарадності виявив ряд проблем, що впливають на якість підготовки. Проведений експеримент показав, що інтеграція сучасних педагогічних методів дозволяє значно підвищити рівень зазначених компетенцій у молоді.
Keywords: командна взаємодія; лідерство; допризовна підготовка; національна безпека; самозарадність; сучасні педагогічні методи