Методичні підходи до відображення людського капіталу у звітності зарубіжних компаній: досвід для України - Давидюк, Тетяна Вікторівна (Житомирський державний технологічний університет, 2011)
В статті проаналізовано переваги та недоліки звітів про інтелектуальний капітал іноземних компаній, в яких увагу зосереджено на невідчутних активах. Відмічено про необхідність встановлення зв'язку цих звітів із фінансовими звітами.

Advantages and disadvantages of reports on intellectual capital of foreign companies, where the attention is drawn to intangible assets, have been analyzed in the article. Necessity of establishment of relations of these reports with financial statements has been mentioned.
Methodic approaches towards reflecting human capital in the foreign companies’ statements: experience for Ukraine
Keywords: інтелектуальний капітал; людський капітал; бухгалтерський облік; фінансова звітність