Регулювання коагуляційної структури шламу білого цемету - Дорогань, Н. О.; Свідерський, В. А.; Черняк, Л. П. (НТУ "ХПІ", 2012)
Наведено результати досліджень коагуляційної структури цементних шламів, що відрізняються за хіміко-мінералогічним складом і добавками мінералізаторів. Показано особливості впливу різновидів мінералізаторів на структурно-механічні та реологічні показники властивостей шламу для виготовлення білого цементу.

Results of investigations into coagulation structure of cement slurries differing in chemical-mineralogical composition and mineralizing additions are presented. Peculiarities of the effect of the type of mineralizing agents on properties of slurry for manufacture of white cements are shown.
Keywords: мінералізатор; властивості; клінкер; сировина; виробництво