Засоби визначення ефективності від створення й реалізації наукоємної продукції - Яковлєв, Анатолій Іванович (Інститут економіки та прогнозування НАН України, 2016)
Розглянуто методи розрахунку ефективності наукоємної продукції. Запропоновано засоби економічної оцінки експортно-імпортних операцій суб'єктів підприємництва, а також методичні засади визначення переваг створення техніки нових поколінь на основі вивчення попиту з урахуванням їх потреби у різних сферах застосування.

Methods for calculating the efficiency of high technology products have been analysed. The tools for economic evaluation of export and import operations for business entities have been suggested. The methodological foundations of determination of advantages of development of new-generation equipment based on studying demand considering their needs in different application fields have been provided.
Means of determining the effectiveness of the development and implementation of high technology products
Keywords: інновації; наукоємна продукція; інноваційні наукоємні розробки