Загальні показники участі харків'ян в Олімпійських іграх у 1952-2012 роках - Лабскір, В. М.; Любієв, Альберт Гнатович; Борейко, Наталя Юріївна; Юніко, О. В.; Тіняков, Артем Олександрович (НТУ "ХПІ", 2014)
У статтi наведено кількісні та якісні показники участi харків'ян в Олiмпiйських iграх. Ці дані вiдображають значущість досягнень харківських спортсменів у світовому олiмпiйському русi. Проаналiзовано також чинники, що впливають на успішність виступів атлетiв на зимових i літніх Олiмпiйських iграх; основні показники, що визначають успішність виступів на Олiмпiадах; історичні фактори, що вплинули на кількість завойованих нагород i місця, які посіли харків'яни, у змаганнях Олiмпiйських ігор. Зроблено висновки про те, що порiвняно з минулими поколіннями спортсменам набагато легше квалiфiкуватися на участь в Олiмпiйських іграх.
General participation rates kharkiv in Olympic games 1952-2012 years
Keywords: спорт; спортсмен; sport; athlete; Olympic games; Winter Olympic games; Youth Olympic games; Kharkiv