Історичні аспекти електрохімічної науки та освіти у національному університеті "Львівська політехніка" - Яворський, В. Т.; Блажівський, К. І.; Кунтий, О. І. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуті головні віхи становлення та розвитку електрохімії у національному університеті "Львівська політехніка" протягом століття. Наведені імена та діяльність учених, які заснували кафедру "Хімічної технології і технічної електрохімії" і внесли вклад у поступ електрохімічної науки та освіти. Описані напрями досліджень кафедри та основні здобутки у науковій, науково-методичній роботі, підготовці фахівців з технічної електрохімії.

The main landmarks of formation and development of electrochemistry at Lviv Polytechnic National University during the century are described. The presented names and activities of scientists, who founded the department of Chemical Technology and Technical Electrochemistry and contributed to the advancement of electrochemical science and education. The research areas of the department and major achievements in the scientific, technical work, training specialists of technical electrochemistry are presented.
Keywords: науково-методична робота; технічна електрохімія; фахівці-електрохіміки; Яворський В.; навчально-методичне забезпечення; ВНЗ