Пристрій для створення електричного з'єднання - Худолій, Олександр Іванович; Кондрашов, Сергій Іванович; Павлова, Наталія Миколаївна; Сергієнко, Микола Єгорович (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2023)
Винахід належить до пристроїв для створення електричного з'єднання між двома поворотними навколо однієї осі відносно один до одного частинами, зокрема частинами транспортного засобу. Пристрій для створення електричного з'єднання містить струмопровідний елемент, один кінець якого нерухомо закріплений на блоці управління в кузові транспортного засобу, а інший кінець закріплений на електроприводі замка рухомих поворотних дверей. Струмопровідний елемент між торцем отвору кузова і торцем поворотних дверей охоплюється захисним еластичним гофровим рукавом, кінці якого закріплені на торці отвору кузова і торці поворотних дверей. Струмопровідний елемент виконаний складовим, одна частина якого у вигляді дугоподібної неметалевої колодки, центр окружності дуги якої в площині, перпендикулярній осі повороту дверей, збігається з віссю повороту дверей. Колодка встановлена на кронштейні, закріпленому на торці кузовного отвору таким чином, що половина дуги колодки розташовується в порожнині кузова, а друга половина дуги колодки розташовується в просторі між торцем кузовного отвору і торцем відкритих дверей або в просторі всередині поворотної двері за допомогою отвору на торці дверей. Друга частина струмопровідного елемента виконана також у вигляді неметалевої колодки, пряма ділянка якої встановлена в порожнині дверей на Г-подібному кронштейні, встановленому на оправці. Технічний результат полягає в підвищенні довговічності експлуатації і поліпшення зручності обслуговування електричного з'єднання між двома поворотними частинами.
Keywords: патент; винахід; транспортні засоби; електрична енергія; напруга; струм