Совершенствование аппаратурного оформления процесса низкотемпературной сепарации природного газа - Летюк, О. А.; Райко, Валентина Федоровна; Цейтлин, Моисей Абрамович (НТУ "ХПИ", 2008)
Показана необхідність вдосконалення апаратурного оформлення процесу низькотемпературної сепарації природного газу. Розроблений комбінований апарат, конструкція якого дозволяє здійснити послідовно в одному апараті функції сепаратора другого ступеня, абсорбера і сепаратора третього ступеня. Описана конструкція і принцип дії модернізованого сепаратора. Результати досліджень показали, що сепаратор в порівнянні з вживаним в даний час в газовій промисловості устаткуванням, сепарації-абсорбції, забезпечує вищу ефективність протікання і сепарації процесів, абсорбції, при менших гідравлічних втратах.
Keywords: пропан-бутановая фракция; низкотемпературный сепаратор; закон Ньютона; газо-жидкостный поток; скорость газа; гидравлические потери