Соціально-економічні аспекти доцільності запобігання надходження нафтопродуктів у гідросферу - Кулалаєва, Н. В.; Мармазинський, О. А.; Михайлюк, В. О. (НТУ "ХПІ", 2008)
Робота присвячена проблемам, пов’язаним із забрудненням гідросфери нафтопродуктами. Наведені основні джерела та обсяги їхнього надходження у довкілля. На прикладі річки Південний Буг виконано аналіз ризиків використання населенням природних річкових вод для штучних потреб. Розраховано величину економічних збитків навколишнього середовища від забруднення її безпосередньо нафтопродуктами.

Present work is dedicated to the issues connected to the prevention of the hydrosphere pollution with mineral oil. The main resources and its volume ingress into the environment are cited.
Keywords: НП; антропогенна діяльність; водні ресурси; оборотні системи водозабезпечення; навколишнє середовище; забруднення