Формування методів економічного оцінювання аутсорсингу інформаційних технологій - Перерва, Петро Григорович; Назаренко, Станіслав Миколайович (Вінницький національний технічний університет, 2022)
Проведено дослідження методичних підходів до економічного обґрунтування послуг ІТ-аутсорсингу. Проаналізовано бюджетний та проектний підходи та визначено їх переваги та недоліки. Визначено, що найбільш ефективне співвідношення при використанні власних та запозичених (аутсорсингових) інформаційних технологій може бути забезпечене за критерієм мінімізації загальних витрат, які містять витрати на використання ІТ- технологій, якщо їх винести на аутсорсинг.

A study of methodological approaches to the economic justification of IT outsourcing services. Budget and project approaches are analyzed and their advantages and disadvantages are identified. It is determined that the most effective ratio when using own and borrowed (outsourced) information technologies can be provided by the criterion of minimizing the total costs, which include the cost of using IT technologies, if they are outsourced.
Formation of methods of economic evaluation of outsourcing of information technologies
Keywords: аутсорсинг; інформаційні послуги; економічна ефективність; підприємства; outsourcing; information services; economic efficiency; enterprises