Полімерний композиційний матеріал - Мішуров, Дмитро Олексійович; Авраменко, Вячеслав Леонідович; Рошаль, Олександр Давідович; Воронкін, Андрій Анатолійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Об'єктом винаходу є полімерний композиційний матеріал із нелінійно-оптичними властивостями. Винахід належить до складів полімерних композиційних нелінійно-оптичних матеріалів і може бути використаний у фотоніці та мікроелектроніці: як модулятор світлових пучків, світловолоконних перемикачів, генератор оптичних гармонік лазерного випромінювання, фоторефрактивних середовищ для оборотного запису голограм, тощо. Суть винаходу: нелінійно-оптичний полімерний композиційний матеріал має високі електрооптичні та термічні властивості стабільні у часі. Технічний результат використання: ефективність процесу перетворення лазерного випромінювання в другу оптичну гармоніку, збільшення значень нелінійно-оптичного коефіцієнту полімерного матеріалу, що збільшує його поляризованість, подовження строків експлуатації виробів.
Keywords: патент; винахід; технології пластичних мас; нелінійно-оптичні матеріали; лазерне випромінювання; полімерні матриці