Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку" - Стригуль, Лариса Станіславівна; Строков, Євген Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Відповідно до навчального плану студенти денного і заочного відділень відвідують практичні заняття за курсом "Інформаційні системи і технології обліку та аудиту". Ціль роботи - закріпити знання студентів по розділах курсу, розвити навички оволодіння роботи із програмним забезпеченням "1С:Бухгалтерія". Всі практичні заняття повинні бути законспектовані по окремих тематиках і розділах курсу. У ході вивчення програмного забезпечення "1С:Бухгалтерія" передбачені два модульних контролі для перевірки й закріплення отриманих знань. Модульні контролі проводяться по тестовій системі, запропонованою розробниками "1С:Бухгалтерія", за допомогою тестової програми розробленою викладачами кафедри економічного аналізу та обліку. По закінченні вивчення практичної частини студентам необхідно виконати один з видів контрольної роботи, наведеної в Додатку А та Б, даного методичного посібника. (Вибір варіанта контрольної роботи на розсуд викладача). Для підготовки до іспиту студентам необхідно також вивчити теоретичну основу курсу "Програмне забезпечення бухгалтерського обліку", викладеної в контрольних питаннях по дисципліні, наведених у даному методичному посібнику в додатку В.
Keywords: настроювання програми; реалізація послуг; журнал операцій; журнал проводок; сервісні можливості програми; бухгалтерські завдання; розрахунок амортизації; аналітичний облік