Проблема української євроатлантичної інтеграції в сучасній російській та українській історіографії - Мотенко, Ярослав Володимирович; Шишкіна, Євгенія Костянтинівна (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті аналізуються дисертаційні дослідження російських і українських науковців початку XXI ст., присвячені проблемі відносин Україна–НАТО. Здійснюється порівняльний аналіз оцінок можливих наслідків реалізації євроатлантичного вектору зовнішньої політики України.

In the paper the dissertation works on Ukraine–NATO relations written by Russian and Ukrainian scientists in the early XXI century are analyzed. The comparative analysis of assessments on possible consequences of Euro–Atlantic vector in Ukrainian international policy is made.
Keywords: порівняльний аналіз; зовнішня політика; геополітичний буфер; НАТО