Електрична навантажувальна здатність силових високовольтних кабелів - Кєссаєв, Олександр Геннадійович; Голик, Оксана Вячеславівна; Гонтар, Юлія Григорівна; Щебенюк, Леся Артемівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Викладено основи визначення навантажувальної здатності силових кабелів. Матеріал проілюстровано практичними прикладами, до всіх розділів наведено необхідні задачі та вправи. Посібник складається з 6 розділів, кожний з яких включає теоретичну частину, завдання та вправи з прикладами розв’язку завдань з дисциплін “Кабельна техніка”, “Розрахунок та технологія виготовлення силових кабелів та проводів” та “Електромагнітні та теплофізичні процеси в електроізоляційних та кабельних системах”. Для студентів ЗВО електроенергетичних спеціальностей денної та заочної форм навчання, інженерно-технічних працівників.
Keywords: навчально-методичний посібник; розрахунок номінального струму; електрична енергія; напруга; перевантажувальна здатність силових кабелів; втрати в ізоляції; визначення теплового опору; строк служби кабелю