Моделювання адаптивного підходу до надання інформаційних послуг у комп‘ютерній мережі - Карасюк, В. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
У статті розглянуті проблеми адаптації мережних інформаційних послуг, які надаються у локальній мережі навчального закладу, до потреб користувачів. Пропонується модель персоналізації потрібної користувачу інформації на основі контролю поведінки користувача у розподіленій мережі знань. Запропоновано формування кластерів користувачів відповідно до їх персоналізованих інформаційних потреб.

The problems of adaptation of network informative services to the queries of users in the local network of educational establishment are considered in the article. Model of personalization of information for the user offered. A model is based on monitoring components, which control the user behavior in the distributed network of knowledge’s. Forming of clusters of users is offered in accordance with their personalization informative necessities.
Modelling of adaptive approach to the grant of informative services in a computer network
Keywords: мережа навчального закладу; персоналізовані інформаційні потреби; кластер; навчальні інформаційні ресурси; local network; personalization informative service; cluster