Дослідження впливу іонів літію на електричні характеристики оксидно-нікелевого електрода лужного акумулятора - Пилипенко, Олексій Іванович; Байрачний, Борис Іванович; Лагдан, Інна Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті описані результати дослідження з визначення впливу добавки гідроксиду літію на питому ємність, віддачу за ємністю та характерні особливості зарядно-розрядних кривих оксидно-нікелевої активної маси. Показано, що введення іонів Li⁺ до складу електроліту не викликає зміни особливостей процесів заряду і розряду електрода, водночас сприяючи підвищенню значень його електричних параметрів. На основі отриманих експериментальних даних встановлений взаємозв'язок між концентрацією добавки у розчині та її впливом на досліджені експлутаційні показники системи.

This article describes the results of a study to determine the effect of lithium hydroxide additives on the specific capacity, impact on the capacity and features of charge-discharge curves of the nickel oxide active material. Shown that the introduction of Li⁺ ions in the electrolyte does not change the features of the process of charging and discharging of the electrode at the same time causing increasing the value of its electrical characteristics. On the basis of the experimental data revealed a relationship between the concentration of additives in the solution and its impact on the operational performance of the system studied.
Keywords: ємність; маса активна; характеристики зарядно-розрядні; гідроксид літія; електроліт; розчин; battery; nickel oxide electrode; capacity; charge-discharge characteristics; active mass