Методичні вказівки до виконання практичних робіт з курсу "Ресурсо- та енергозбереження в технології тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів" - Нагорний, Андрій Олегович (My University, 2021)
Метою цих методичних вказівок є надання студентам практичних навичок виконання розрахунків, які, з одного боку, розв'язують завдання енергозабезпечення виробництва шляхом заощадження основних видів палива, повної або часткової їх заміни побічними горючими продуктами, використання технічних методів організації процесу спалювання палива. З іншого боку, дають оцінку можливості використання техногенних матеріалів та відходів як основної мінеральної сировини, вирішуючи при цьому проблему ресурсозбереження.
Keywords: методичні вказівки; промислові відходи; ресурсозбереження; замінник палива; енергозбереження; energy saving; resource saving; fuel substitute; industrial waste