Технологія інформаційних комп'ютерних систем в прикладах і задачах - Ольховська, Вікторія Олегівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Розглянуто можливості застосування технології інформаційних комп’ютерних систем у різновидах прикладів та задач навчання студентів. Проведено та проаналізовано: аналіз складових інформаційних систем за різновидами діяльності; приклади бізнес-процесів обраної предметної області, визначення бізнес-функцій та бізнес-процесів, постановка задачі. Розроблені вимоги до інформаційної системи, та визначення функціональних вимог до інформаційної системи. Визначені критерії логічного та фізичного моделювання баз даних; розроблено UML моделювання клієнтської частини інформаційної системи. Проведена розробка вимог до функцій серверної частини та інтерфейсу клієнтської частини інформаційної системи, описані можливості проектних рішень, розроблено інтерфейс клієнтської частини системи, створено базу даних для обраної платформи; розроблені засоби збереження процедур, функції для серверної частини інформаційної системи (ІС) та інтерфейс клієнтської частини ІС. Описане математичне обґрунтування застосованого алгоритму та зроблені необхідні висновки.

Possibilities of application of information computer systems technology in kinds of examples and tasks of students' education are considered. Conducted and analyzed: business processes of the selected subject area, definition of business functions and business processes, problem statement. Developed requirements for the information system, and definition of functional requirements for the information system. Criteria for logical and physical modeling of databases are defined; developed UML modeling of the client part of the information system. Development of requirements to the functions of the server part and the interface of the client part of the information system, described the possibilities of design solutions, developed the interface of the client part of the system, created a database for the selected platform; developed tools for saving procedures, functions for the server part of the information system (IS) and the interface of the client part of the IS. The mathematical substantiation of the applied algorithm is described and the necessary conclusions are made.
Technology of information computer systems in examples and problems
Keywords: предметна область; функції та опис; висновки; subject area; functions and description; conclusions