Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни "Проєктування серверних застосунків" - Горносталь, Олексій Андрійович; Челак, Віктор Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Викладена методика орієнтована на практичне опанування студентами сучасних підходів до проєктування та розробки серверних застосунків із використанням платформи ASP.NET Core. У процесі виконання лабораторних робіт здобувачі освіти ознайомлюються з принципами побудови серверної архітектури, налаштуванням конфігурації застосунків, організацією маршрутизації та контролерів, роботою з файлами і базами даних, а також реалізацією механізмів автентифікації, авторизації, логування, тестування та документування API. Значна увага приділяється аналізу отриманих результатів, формуванню навичок роботи з інструментами розгортання та використанню архітектурних патернів у серверних системах. Методичні вказівки підготовлені на кафедрі комп’ютерної інженерії та програмування і можуть бути використані в освітньому процесі для підготовки фахівців за спеціальністю F7 «Комп’ютерна інженерія».
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; серверні застосунки; комп'ютерна інженерія; платформа ASP.NET Core; бази даних