Процес ліквідації Харківського цементного заводу в 1976–1980 рр. - Тарасенко, А. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
У даній роботі відтворюється історична картина процесу ліквідації Харківського цементного заводу та досліджуються причини виникнення цієї історичної події.

The present thesis restores the historical process of Kharkiv Cement Plant liquidation as well as studies the reasons of this historical event
Keywords: науко-технічна революція; НТР; цементна промисловість; Харківський цемзавод; ХЦЗ; цементний млин; Kharkiv Cement Plant; cement mill; ecology; reconstruction