Доцільність використання пілатесу для розвитку гнучкості дітей молодшого шкільного віку на заняттях художньою гімнастикою - Фоменко, Вікторія Вікторівна; Ревенко, С. С.; Матузна, Наталія Анатоліївна (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2023)
Дослідження спрямоване на аналіз недоліків застосовуваних методів розвитку гнучкості та запропонування альтернатив, які водночас здатні розвивати гнучкість та не завдавати шкоди опорно-руховому апарату юних спортсменок.
Keywords: фізичний розвиток; художня гімнастика; гнучкість; пілатес; physical development; rhythmic gymnastics; flexibility; pilates