Богдан, Жанна БорисівнаЗірка, О. О.2015-04-012015-04-012014Богдан Ж. Б. Психологічний аналіз професійно зумовленої структури особистості в організації / Ж. Б. Богдан, О. О. Зірка // Проблеми та перспективи формування національної гуманітарно-технічної еліти : зб. наук. пр. : матер. Всеукраїнської наук.-практ. конф. "Психолого-педагогічні аспекти формування управлінського потенціалу сучасної молоді: теорія і практика", 22 жовтня 2014 р. / ред. Л. Л. Товажнянський, О. Г. Романовський. – Харків : НТУ "ХПІ", 2014. – Вип. 40-41 (44-45). – С. 185-192.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/13863Стаття присвячена проблемі розподілу ролей у команді. Досліджуються психологічні якості та рольові позиції працівників сфери громадського харчування, а також взаємозв'язок між ними. В роботі підкреслюється думка про те, що відповідність рольових позицій працівника з його посадою забезпечить підприємству ефективну командну діяльність.The article deals with the distribution of roles in the team. Researching the psychological qualities and role of catering employees, and the correlation between them. In this work we can emphasize the idea that accordance of role positions of the employee with the office will provide the company effective team work.ukпозиції рольовікомандоутворенняздібності комунікативніздібності організаторськікреативністьrole positionsteam buildingteamworkcommunication skillsorganizational skillscreativityПсихологічний аналіз професійно зумовленої структури особистості в організаціїPsychological analysis of personality structure in the organizationArticle