Методичні вказівки до виконання практичних і лабораторних робіт "Основи програмування мовою С++. Використання алгоритмів сортування" з курсу "Інформатика", "Основи інформаційних технологій", "Структури і алгоритми обробки даних" - Тверитникова, Олена Євгенівна; Крилова, Вікторія Анатоліївна (ФОП Панов А. М., 2020)
Розвиток сучасних технологій неможливо без використання комп'ютерної техніки та програмного забезпечення. Підготовка фахівців в області автоматики, вимірювальної та медичної техніки вимагає великих знань і навичок володіння обчислювальною технікою, а так само знання основ алгоритмізації та програмування на мовах високого рівня таких як С/С ++. Методичні вказівки призначені для вивчення мови програмування С++ на практичних заняттях та лабораторних роботах, а також для самостійного освоєння. У методичних вказівках детально і доступно розглянуті синтаксис, семантика і техніка програмування на мові С ++ з використанням алгоритмів сортування даних. Описано всі етапи проектування програм, наведені докладні коментарі програмного коду, проаналізовані результати обчислень, показані типові проблеми та шляхи їх вирішення. Велика увага приділяється алгоритмам ініціалізації, пошуку, сортування та прикладів розв'язання задач з використанням різних методів та алгоритмів сортування масивів даних. Наведено індивідуальні завдання для виконання практичних та лабораторних робіт, також приведені і завдання для самостійного вивчення основ алгоритмізації та програмування на мові С++. Розглянуті приклади і завдання, допоможуть ефективному освоєнню основ програмування для учнів і початківців програмістів.
Keywords: методичні вказівки; інформаційні технології; метод обмінного сортування; метод сортування Шелла; метод сортування злиттям; метод сортування підрахунком