Постановка задачи оптимизации тепловой изоляции варочной зоны стекловаренной печи с учётом динамики разрушения стенового бруса - Кошельник, Вадим Михайлович; Бекназарян, Давид Владимирович (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглянуто особливості роботи скловарних печей ванного типу, що пов'язані з руйнуванням вогнетривкої кладки при взаємодії її з розплавом скломаси. Запропонована методика досліджень і сформульована постановка задачі для дослідження теплового стану огородження при умові використання теплової ізоляції і повітряного охолодження з урахуванням динаміки корозійного руйнування вогнетривів басейну скловарної печі.

The specific features of bathing type glass furnaces operation connected with destruction of a fireresistant laying during its interacting with melt of glass melt are observed. The research technique is offered and the statement of problem for research of a thermal condition of a fence using a heat insulation and the air cooling is formulated. This research technique considers the dynamics of the corrosion destruction of refractories of a glass furnace basin.
Keywords: стекловаренные печи; тепловая изоляция; плавильные агрегаты; стеновые огнеупорные брусья