Удосконалення понятійного апарату "ефект" та "ефективність" на залізничному транспорті - Позднякова, Л. О.; Бандурко, І. С. (НТУ "ХПІ", 2010)
Стаття носить теоретичний характер. Досліджувалися сутність економічних категорій "ефект" та "ефективність". Окреслені загальні шляхи підвищення ефективності на залізничному транспорті.. Проаналізовано та зроблено висновок щодо сутності понять. За допомогою використання сучасного методу денотатного графу побудовано декомпозицію сутності "ефективність".

The article has theoretical nature. It deals with the essence of economic categories "effect" and "efficiency" and the general ways description of efficiency increase at the railway transport. .The conclusion regarding essense has been made and analyzed. The essence decomposition of "efficiency" has been explained with the help of denotant graph modern method.
Keywords: економічні категорії; ефект; ефективність; залізничний транспорт; підвищення ефективності; денотатний граф