Шляхи підвищення ефективності використання методу візуалізації у виробничому середовищі - Бєліков, А. С.; Саньков, П. М.; Журбенко, В. М. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
В сучасних умовах виробництва при визначенні впливу негативних факторів все більшого значення набувають нові підходи оцінки безпеки робочих місць. Як показує проведений світовий аналіз, при визначенні впливу негативних факторів на стадії попередження небезпеки важливу роль відіграє оцінка дії візуальних чинників на психофізіологічний стан людини. Підвищення безпеки виробництва може бути досягнуто шляхом застовування інструментів та методів візуалізації із одночасною оптимізацією дії робочого середовища на зоровий апарат людини.

When the negative impact of negative factors is determining in the modern industrial production, the impotance of the new approaches to assessing the safety of workplaces increases. As the world analysis shows, in determining the influence of negative factors at the stage of danger prevention, an important role is played by the assessment of the effect of visual factors on the psychophysiological state of a person. Improving the safety of production can be achieved by using tools and methods of visualization in complex with optimizing the effects of the working environment on the human visual system.
A means of enchancing the efficiency of visualization method in the production environment
Keywords: візуалізація; візуальний стрес; відеоекологія; окулографія; visualization; visual stress; videoecology; oculography